22 Haziran 2017 Perşembe

Dünya Neden Tımarhane

Konuları gerekli olduğunda farklı ölçeklerde incelesek de dünyadaki bütün meselelerin asıl temeli din, kültür ve ideolojiden çok insan psikolojisinin genel anlamda bozuk olması. Zaten bu sayılanlardaki sıkıntılar da bu psikolojinin çıktısı. Psikoloji çıktıyı üretiyor çıktı psikolojiyi körüklüyor ve sonsuz döngü devam ediyor.

İnsanlar yaşama denen süreli sınırlı işi beceremiyor. Zor geliyor hayat ve hayat zor geldikçe de hem kendileri hem de başkaları için daha da zorlaştıyorlar ve bu döngü nesillerce devam ediyor.



(Öğretmen Necmettin Yılmaz PKK(bir sürü isim uyduruyorlar da kim oldukları belli işte) tarafından katledildikten sonra haklılık gerekçesi sunuyorlar güya)

Kürtlere bakıyorsun diyor ki bana elektrik su vermedin yani o hiç çabalamayacak ama sen mecbursun her türlü gelişmeyi hem yapıp hem de ayağına götüreceksin. Neden mecbursun belli değil.





Aynı şekilde Anadoludaki Osmanlı artığı karışık diğer kitlenin vay efendim Atatürkçüler batıda misler gibi yaşadı malı mülkü vardı bizim yoktu gün bizim günümüz saldırıp yağmalayalım kafası. Valla her türlü eğitim köyünüze kadar getirildi ama kız orospu olmasın oğlan tarlada çalışsın küçük hesapçı cahil kafalarınızla pek de yol alamadınız?

Bakınız cehalet kötülükle paket program değildir. Sizler kötü cahillerdiniz. Küçük hesaplar için çocuğunu malı gibi gören onu alıp satan kullanan tipler. Bunu cehalet açıklamaz bu çıkarcı kötülük başka bir şey değil. Bunun için analarını babalarını ve kendilerini suçlamak yerine oturduğu yerden bu cehalete ve kötülüğe saplanmamış insanları suçluyorlar.







(Cehaletten beslenen "kanaat önderi" evlenin ben de evlendim zaten diyor ve izleyenler çılgınca alkışlıyor. Çoğu mal mülk aile içinden çıkmasın diye küçük yaşta zorla evlendirilmiş ve kendilerine yapılan bu hak ihlalini çılgınca alkışlayarak kutluyor ve kutsuyorlar)

Aynı şekilde akraba evliliği mevzusu. Bilimsel olarak kanıtlanmasına da gerek yok, bu evliliklerden doğan çocukların doğuştan problemleri olduğu zaten çok eskiden beri gözlemleniyor ve pek çok toplulukta akraba evlililiği kesinlikle yapılmıyor. Bu topluluklardan en eskilerinden biri de Türklerdir. Varoşta bir kadın bana dedi ki efendim akraba evliliğinden değil abdestsiz cimadan dolayı çocuklar öyle doğarmış. Yani sen istediğin kadar bilimsel kanıtla git o onu güden hacının hocanın oyuncağı olmuş çoktan. Çünkü mal mülk aileden çıkmasın diye dayatılan zorla evlendirilme travmasını yaşamış. Ve bu travma ile savaşmak zor geliyor, onu bir şekilde yok sayıyor hatta normalize ediyor. Üstelik Allah öyle yanlış sonuçlar doğuracak işlere izin verir mi yahu? Belli ki abdestsiz cima yapmış ondan olmuş diyerek kafasında inancı da temize çekiyor.


Senin bu aşırı bozulmuş psikolojiyi iki tane mantıklı cümle kurarak iyileştirmen imkansız.


Bu travma normalizasyonunu çok farklı kesimlerde de görüyoruz. Mesela eşcinsellerin hepsi öyle değil ama büyük bir kısmı küçükken tecavüze uğramış kişiler ve maalesef aile içi ya da yakın çevreden yapılmış bu saldırı. Ve o büyük travmayı bunu normalize etmeye çalışarak atlatmaya çalışıyor. Ben böyleydim zaten diyor mesela. Yahut diyelim babası tarafından düzenli tacize veya tecavüze uğruyor bu sefer de gidip sadece hemcinslerine romantik veya cinsel ilgi besliyor. Dediğim gibi her eşcinsel için geçerli değil ama sıklıkla rastlanan vakalar bunlar. Buradaki en trajik netice ise kendi böyle bir taciz veya tecavüze uğrayan kişilerin yetişkin olunca aynısını diğer çocuklara yapması. Bir nevi ödeşme gibi görünse de olan şey yine travmanın normalize edilmesi, diğerlerini de kendi trajedisine kurban edip kurban sayısını arttırmak suretiyle olayı sıradanlaştırma gibi şeyler ve tabi ki beyinde cinsel dürtüleri kodlayan kısımların tamamen bozulmuş olması. Bunlar savunma gerekçesi değil bu arada. Bunun farkındalığı dahilinde yardım veya tedavi talep etmemek tamamen bireysel çıkarcılık(toplumdan dışlanmamak, rahatını bozmamak) düsturu ile istediği eylemlere devam etmek bildiğin kötülük.


İnsan psikolojisini çıkarları için manipüle eden kesimlerin derhal durdurulması ve herkesin uzmanlar tarafından incelenip tedavi edilmesi lazım. Tabi bundan %100 netice alınması da imkansız.

Yani neden dünya tımarhane gibi. İşte hep böyle böyle şeylerden :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)